E-learning – osposobljavanje od kuće

E-learning, odnosno elektroničko učenje vrsta je učenja u kojem se koristi bilo koji oblik računalne tehnologije i elektroničkih medija u svrhu poboljšanja kvalitete učenja.
Elektroničko učenje može biti interaktivan odnos između predavača i polaznika tečaja potpomognut uporabom tehnologija i interneta ili može biti samostalan proces učenja.
E-learning sustavi brz su, pouzdan i učinkovit način poučavanja. Brz zato što doslovno jednim klikom s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme možete pristupiti edukativnim materijalima. Učinkovit jer štedi vrijeme i smanjuje troškove obrazovanja, a u konačnici pouzdan zato što u svakom trenutku možete provjeriti svoje znanje i pratiti vlastiti napredak.
Važno je napomenuti da je e-learning namijenjen svima bez obzira na dob, potrebno je samo imati pristup računalu ili mobitelu i internetu. 

Temeljem čl. 27. Zakona o zaštiti na radu (NN 71/14) poslodavac je obvezan, na temelju procjene rizika, osposobiti radnika za rad na siguran način.

HD usluge d.o.o. je ovlaštena tvrtka za osposobljavanje za rad na siguran način na temelju rješenja nadležnog ministarstva u skladu s odredbama Pravilnika o ovlaštenjima za poslove zaštite na radu (NN 112/14) i kroz e-learning metodu učenja preko interneta uz pomoć računala uz prednosti:

  • Istovremenog  sudjelovanje velikog broja korisnika,
  • dostupnost 24 sata dnevno,
  • mogućnost da korisnici sami biraju  kada će i kako pristupiti osposobljavanju,
  • omogućavanje sudjelovanje  u osposobljavanju i kada radnici rade dislocirano i u smjenama.

Za radnika koji nije osposobljen za rad na siguran način obveza poslodavca je osigurati rad pod neposrednim nadzorom radnika osposobljenog za rad na siguran način, ali ne dulje od 60 dana.

Za poslove s malim rizicima dovoljno je provesti samo teoretsko osposobljavanje te se smatra da je radnik osposobljen za rad na siguran način.

Obratite nam se s povjerenjem, pomoći će mo Vam pri ovoj obvezi !

Pročitate više:

RAD OD KUĆE- OBVEZE POSLODAVCA

OTVORILI STE TVRTKU, OBRT, AGENCIJU, SERVIS.., ŠTO VAM JE POTREBNO DALJE ČINITI ?

Osnovna djelatnost tvrtke je obavljanje poslova vezanih za zaštitu na radu, zaštitu od požara i zaštitu okoliša, tehničkih ispitivanja i projektiranje za što posjedujemo odgovarajuće licence, odnosno ovlaštenja nadležnih ministarstava.

Copyright © 2020. HD usluge d.o.o.