Ispitivanje statičkog elektriciteta

Gledajući kroz tehničko-tehnološki proces, statički elektricitet najčešće se javlja pri transportu tekućina kroz cjevovode i crijeva, pri punjenju i pražnjenju spremnika i autocisterni kod benzinskih pumpi. Statički elektricitet se javlja i pri rukovanju praškastim tvarima kod pneumatskog transporta, ventilacijskih uređaja, transformatorskih postrojenja i sl.

Dakle statički elektricitet je pojava koja je svugdje oko nas.

Pri velikom statičkom elektricitetu  dolazi do pražnjenja putem iskre što je potencijalni izvor požara i smetnji pri radu što ima za poslijedicu velike štete.

Da bi se izbijeglo neželjeno statičko skupljanje potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere za zaštitu, koje je opet potrebno redovito kontrolirati i ispitivati.

Ako se statički elektricitet kod proizvodnih procesa sprječava uzemljenjem, otpor sustava uzemljenja treba mjeriti najmanje dva puta godišnje.

Ispitivanje statičkog elektriciteta za Vas vršimo u najkraćem roku i po najpovoljnijoj cijeni!

Pročitajte druge zanimljivosti:

ISPITIVANJE ELEKTRIČNE INSTALACIJE

OTVORILI STE TVRTKU, OBRT, AGENCIJU, SERVIS.., ŠTO VAM JE POTREBNO DALJE ČINITI ?

ZAKON O ZAŠTITI NA RADU

Osnovna djelatnost tvrtke je obavljanje poslova vezanih za zaštitu na radu, zaštitu od požara i zaštitu okoliša, tehničkih ispitivanja i projektiranje za što posjedujemo odgovarajuće licence, odnosno ovlaštenja nadležnih ministarstava.

Copyright © 2020. HD usluge d.o.o.